Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

WATERCROSS KILPAILEMINEN KAAVIOLLA, EI KELLOA VASTAAN 

Watercrossia ajetaan kahdessa eri lajissa: kiihdytyskisa (suoralla radalla) ja watercross (merkityllä radalla).

 Kaaviolla ajaminen tarkoittaa, että ajolle ei oteta kellolla aikaa, vaan ajetaan toisia kilpailijoita vastaan. Lähtöviivalle mennään yhtä aikaa toisten kilpailijoiden kanssa. Oman erän sijoitus ratkaisee pääseekö etenemään suoraan välieriin vai joutuuko karsintoihin.

Ajokaavio on eri osanottajamäärille hieman erilainen, jotta finaaliin saadaan kolme kuljettajaa. Kuitenkin kaavio noudattaa samaa kaavaa osallistujamäärästä riippumatta. Jokainen kuljettaja saa ajaa vähintään kaksi lähtöä, eli ensimmäisestä tappiosta ei tipu suoraan jatkosta, vaan pääsee karsintoihin. Karsintalähdössä sijoittumalla hyvin, voi edetä välierien kautta aina finaaliin saakka.

Jos alkuerässä voittaa, etenee suoraan välieriin tai semifinaaliin. Finaalissa on aina kolme kilpailijaa, joiden finaalisuoritus ratkaisee palkintosijat.

 

Kaaviolla ajaminen on reilua ja jännittävää. Jos suoritus mitataan ajassa, ajanotto tapahtuu käsin ja virhemarginaali kasvaa. Kun ajetaan toista vastaan, on voittaja yleensä selvä. Jos kuitenkin maaliviiva ylitetään lähes yhtä aikaa, voivat maalituomarit tarkastaa voittajan videolta. Jokainen maaliintulo kuvataan maaliviivalta. Ajaminen toisia kilpailijoita vastaan on myös katsojille mielenkiintoista. Kun kaksi tai kolme moottorikelkkaa starttaa yhtä aikaa, voidaan vertailla kelkkojen ajosuorituksia helpommin kuin yksittäisissä suorituksissa kelloa vastaan.